Печат

Отдих и туризъм

Публикувано в Представяне

kacta_kosovo.jpg
Природните дадености и климатични условия в община Сухиндол са предпоставки за развитието на различни видове туризъм. Най-вече потенциалът на района позволява развитие на селски, еко и винен туризъм.
 
 
 
 
 
 
 
 
   p1010686.jpgРайонът около язовир "Александър Стамболийски" е подходящ за развитието на селски туризъм поради тишината, чистия въздух и красивата природа. Има добри условия за различни видове водни спортове. Къщите в селото, което е в непосредствена близост, притежават интересна архитектура и могат да бъдат ремонтирани и пригодени за малки семейни хотели.
 
 
 


   p1010688.jpgДругите водоеми (река Росица и микроязовири) на територията на общината редовно се посещават от туристи с цел любителски и спортен риболов.    Наличието на специфични антропогенни туристически ресурси, съчетани с изключително благоприятните природни дадености, са сериозни предпоставки за развитието на екологичен  туризъм в общината. Това би дало възможност за комбиниране на почивката с хоби-занимания, придобиване на умения и задоволяване на нуждата от емоционални преживявания и впечатления.
 


   p1020255.jpgОбщина Сухиндол има  благоприятно   туристическо   географско положение. Чрез пътната си мрежа, тя се   свързва с важен   туристически център за страната – гр.Велико Търново, както   и магистралата   София – Варна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До 30.09.2019г. всички хотелиери следва да се регистрират в Единната система за туристическа информация
 
 

За връзка с общината

Адрес: град Сухиндол, п.к. 5240

ул. Росица 106

тел./факс: 0610/ 55 999

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Къде се намираме